Back to top

Interjú a 2019-es Országos Bajnokság győztesével

Ákibaba írta 2019. 12. 12. - 21:31 időpontban

Farkas Csaba a Just Dance Mánia által szervezett Országos Bajnokság győztese. Nem volt egyenes út a döntőig, hiszen az elődöntők során Csabit legyőzték, így a vigaszágra került. Szerencsére nem adta fel, így bejutott a top 3-ba. A PlayIT nagyszínpadán először a második helyért küzdött, majd pár extrém tánccal később a zsűri, az értékelés után, őt hirdette ki győztesnek.
A Csabi Just Dance karrierjéről is kérdeztünk. Lássuk milyen válaszok érkeztek!

 

Mióta Just Dance-ezel? Melyik volt az első Just Dance játék, amivel játszottál?
2013-ban találtam meg a játékot online, miután egyik osztálytársamnál Dance Central 3-mal játszottunk aznap. Taio Cruztól a Dynamite volt az első, amit táncoltam a Just Dance 3-ból.


Milyen érzés volt végre nyerni az Országos Bajnokságon?
Aki jól ismer, az tudja, hogy mekkora versenyt csinálok mindenből. Eufórikus volt az egész, soha semmit nem nyertem, főleg nem lettem országos bajnok.

 

A kinect pontszám vagy a zsűri értékelését tartod fontosabbnak?
Mindkettőt. Persze, vannak sokan, akik szedik a pontokat, egyenes kieséssel a Kinect pontjait nézzük, de kell egy második/harmadik vélemény is, ami eldönti, ki is a jobb táncos.

 

Csalódott voltál, hogy vigaszágra kerültél a verseny során vagy épp ez motivált, hogy eljuss a döntőig?
Csalódtam magamban. Az egyik legkönnyebb számot megkaptam, ami Madonna Holiday c. száma volt. Vigaszágon viszont csak két embertől tartottam, őket pedig legyőztem és döntős lettem.

 

A tavalyi Országos Bajnoksághoz képest változtattál valamit a felkészüléseden?
Abszolút semmit. Amit nem szeretek számot, vagy nem ment, azt csak még kevesebbet gyakoroltam. Annyira a többivel akartam foglalkozni, hogy húztam az időt az extrémek megtanulására. Ez látszott a döntőben is.

 

Melyik volt a számodra legnehezebb tánc a verseny során?
Animals extrém verziója mindig nagy ürességet fog hagyni bennem. Tavaly is elveszítettem, idén is, pedig egyik kedvenc koreom. Nem tudom úgy beleélni magam, mint mások, nincs is meg a mozgásom hozzá, visszafogottabb vagyok. A másik a Despacito és a Sorry. Egyszerűen gyűlölöm azt a két számot. De legnehezebb még így is a Holiday volt.

 

Van pár felkészülési tipped azoknak, akik a jövőben terveznek Just Dance versenyre jelentkezni?
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Én se az alatt a két év alatt lettem csak bajnok, hogy elkezdtem versenyezni. 6 éve Just Dance-elek, nem vagyok sokszor most se olyan pontos, mint ahogy azt szeretném. Nem tudom az összes koreográfiát én se, de muszáj megtanulni őket. Nem tudhatom soha, milyen versenyen kell táncoljam. És utolsónak, ne féljen senki tőlem/tőlünk, akik erősebbek vagyunk, hosszú volt az út idáig. Szívesen segítek, ha valaki megkér.

 

Az Országos Bajnokságokon kívül, mely versenyeken vettél már részt?
Első versenyem a MondoConon volt, 2017 őszén. Majd 2018 folyamán volt több versenyem, MondoConokon és a Just Dance Kör őszi bajnokságán. Idén már néhány Yeti kupát is magaménak tudhatok, a MondoConos, az országos és a JDK-s versenyek mellett.

 

Szerinted mennyire állná meg a helyét egy VB selejtező Magyarországon?
Hogy saját szavaimmal fogalmazzak: ütne. Sok remek táncos van Magyarországon, sok remek Just Dancer is, és sokan egyszerre jók. Lenne esélyünk, és biztos vagyok benne, hogy jól szerepelnénk.

 

Értél már el 13.333 pontot? (ha igen melyik táncban)
Még nem, csak megközelítőleg Nettától a Toy-ra értem el.

 

A Just Dance előtt is táncoltál már vagy a játék adta meg a kezdőlökést a tánc világába?
Előtte két évvel jártam társastáncra, igaz modern és szóló táncokat akartam, szüleim nem engedték. Ezt viszont igen, de később jöttek csak rá, hogy mennyire fontos is ez nekem, és mennyire fontos nekem az, hogy én végre valamiben jó vagyok.

 

Kivel szoktál Just Dance-ezni?
Just Dance Kör bulijain a barátaimmal elsősorban, ha nem itthon videót nézve. Közös táncom is van pár emberrel, pl Flooval a No Lie, vagy Boróval a Rain Over Me, vagy Vivivel az Oath, csak hogy néhányat említsek.

 

Ha mondhatnál egy zeneszámot, amire szeretnél táncolni a Just Dance következő játékában, melyik lenne az?
Huh, sok van az a helyzet, de azt az ötöt szeretném felsorolni, amit mindenképp akarok látni: f(x)- Electric Shock, Hatsune Miku - World Is Mine, Mamamoo - HIP, Lizzo - Juice és RuPaul - Sissy That Walk/Glamazon vagy Covergirl.

 

Melyik az a tánc, amit legjobban szeretsz és amelyiket a legkevésbé szeretsz?
Amit legjobban, az most a Sushi extrém verziója, de örök kedvenc marad a Circus extrém és a Wild Jessie J-től. Amit legkevésbé szeretek az újakból, az a Baby Shark, de például a Shaky Shaky és a Despacito egyik verziója sem tartozik a kedvenceim közé.

WIN

 

Hozzászólás
Just Dance Mánia Bottom Coaches